Restriccions d'aigua per la sequera al Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 26/08/2022

La sequera continua agreujant-se a Catalunya. Aquest mateix divendres l'Agència Catalana de l'Aigua ha ampliat fins a 279 municipis els declarats en alerta hidrològica i que han d'aplicar restriccions d'aigua. Al Baix Empordà hi ha dos municipis en situació d'alerta que són La Pera i Vilopriu i onze municipis en prealerta.

Tot i la pluja d'aquests últims dies, sobretot durant les tardes, la sequera continua colpejant el territori i agreujant-se arreu de Catalunya. Precisament aquest divendres l'Agència Catalana de l'Aigua ha ampliat fins a 279 la llista de municipis que està en alerta hidrològica. Això implica restriccions d'aigua a causa de la sequera. En total hi ha més de 683.000 habitants afectats a Catalunya, que suposa un 9% de la població.

Al Baix Empordà són 13 els municipis afectats. La Pera i Vilopriu que pertanyen a la unitat d'explotació coneguda com l'Empordà es troben en situació d'alerta. La resta de les poblacions afectades i que formen part de l'àmbit d'embassaments del Ter, es troben en l'escenari de prealerta. Aquests són Begur, Calonge i Sant Antoni, Castell-Platja d'Aro s'Agaró, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Pals, Regencós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Torrent.

Des de l'Agència Catalana de l'Aigua recorden que en situació d'alerta s'han d'aplicar un seguit de mesures i limitacions com "la reducció d'aigua per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), per a usos industrials (5%), per a usos recreatius que impliquin reg (30%) i altres usos recreatius (5%)".

També s'estableixen altres limitacions pel que fa als usos d'abastament domèstic "com les limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d'ompliment de fonts ornamentals, la prohibició a particulars de la neteja de carrers amb aigua de xarxa, les limitacions en l'ompliment de piscines, la limitació en la neteja de vehicles, entre d'altres. Així mateix, es defineix una xifra per al consum global d'aigua per abastament a un màxim de 250 litres per habitant i dia."

Segons l'ACA, l'alerta no depèn de l'aigua dels embassaments ni de grans aqüífers sinó que el seu abastament es calcula a partir de la pluviometria, ja que disposen de captacions pròpies com ara pous o basses per garantir la demanda.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient