Miquel Mir és el nou patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós

Palamós

Data: 28/03/2022

La Confraria de Pescadors de Palamós ha realitzat aquest mes de març el procés electoral dels patrons majors i membres dels capítols. Miquel Mir és el nou patró major. Entre els reptes que persegueix hi ha el relleu generacional i facilitar el producte de peix a escoles o altres centres com els hospitals a través d'un obrador.

Miquel Mir és el nou patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós. Vicepresident de la confraria durant onze anys i patró de l'embarcació d'arrossegament Solraig ara ha agafat el relleu d'Antoni Albalat que havia ocupat el càrrec des del 2016. El procés electoral s'ha fet aquest mes de març, després que s'anul·lés a causa de la pandèmia ara fa un any.

Miquel Mir encara amb il·lusió aquest nou càrrec i amb molts projectes entre mans. El principal objectiu és donar suport als professionals que es dediquen a la pesca, sobretot els més joves. De fet, el relleu generacional és una de les preocupacions del sector.

Un altre dels reptes és desenvolupar l'Organització de Productors Pesquers (OPP) aprovada fa tres setmanes per la Generalitat i reconeguda per la comunitat Europea. Una de les fites dins d'aquest organisme és introduir aliments de proximitat frescos a escoles i col·lectivitats com l'hospital. Per fer-ho volen crear un obrador de peix per manipular les diferents espècies i facilitar-ne el consum

A banda de promocionar la pesca sostenible de Palamós i conscienciar sobre el consum de peix de proximitat, Miquel Mir explica que vol aconseguir gestionar els caladors, no només els de gamba.

De fet, una de les altres prioritats és renovar de manera permanent el pla de gestió de la gamba de Palamós que fins ara era de cinc anys. Un model de gestió que ha donat bons resultats i que volen mantenir.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient