En marxa el servei de recollida de residus porta a porta a Santa Cristina d'Aro

Santa Cristina d'Aro ja ha engegat el nou sistema de recollida de residus porta a porta. De moment, s'ha instaurat al nucli urbà, a la zona de l'església, al barri de Salom i Mas Pla, però podria estendre's a les urbanitzacions. El contracte del servei és de quatre anys més un de pròrroga opcional i el cost puja uns 3.500.000 euros. Hem parlat amb alguns veïns i veïnes a veure què en pensen i la majoria coincideixen que tot i que els hi costa adaptar-se esperen acostumar-s'hi.

Santa Cristina d'Aro ja ha engegat el nou sistema de recollida de residus porta a porta aquest desembre. Una decisió presa un cop finalitzat l'antic contracte el primer trimestre d'aquest any, després de veure la necessitat de millorar la qualitat del servei i el reciclatge i de complir amb les directives europees. De fet, segons dades facilitades per l'ajuntament, al municipi el 75% dels residus que s'aboquen als contenidors de la via pública acaben al contenidor gris de rebuig i, per tant, només un 25% es recullen selectivament.

Aquest nou contracte adjudicat a l'empresa GBI Serveis S.A.U té una durada de quatre anys amb un any de pròrroga opcional i el pressupost ascendeix a més de 3.554.000 euros.

A partir d'ara els veïns i veïns que viuen al nucli urbà, a la zona de l'església, al barri de Salom i Mas Pla ha de treure els cubells entre les 20 i les 22 h del dia de recollida, davant de la façana de casa seva i els hauran de tornar a entrar abans de les 9 h de l'endemà, un cop l'empresa s'hagi endut els residus. Ara bé, pels blocs de pisos s'ha pintat una zona concreta perquè es puguin dipositar els cubells i més endavant s'instal·larà una estructura o armariets. D'altra banda, s'ha gestionat un espai d'emergència a la zona de la deixalleria per abocar residus.

A més, la ciutadania haurà de seguir un calendari establert i dipositar les deixalles en uns cubells específics que es poden adquirir a l'Ajuntament. Entre els veïns i veïnes hi ha opinions diverses, però la majoria coincideixen que a poc a poc esperen adaptar-se a aquest nou canvi.

En tot cas, el consistori ha posat a disposició un educador ambiental per acabar d'aclarir dubtes. De fet, durant l'estiu ja es va fer una campanya informativa.

En un futur el "porta porta" es podria ampliar a altres urbanitzacions del municipi. De moment, qui incompleixi les normes no serà sancionat però a la llarga sí. Aquest nou contracte no només inclou la recollida d'escombraries sinó també la neteja viària i de platges, sobre la qual es destinaran més recursos per fer-la més a fons.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient