Albons començarà la recollida de residus Porta a Porta a partir de l’octubre

Albons

Data: 30/09/2020

Intervenen: Joan Hostench, alcalde d'Albons, i Marc Calvet, regidor de medi ambient del Consell Comarcal del Baix Empordà. 

El municipi d’Albons ha apostat per realitzar un canvi de model en la seva recollida de residus. En concret, el tradicional sistema de contenidors es substituirà, a partir d’aquest octubre, pel model Porta a Porta. Actualment, els índexs de reciclatge del poble es situen entorn el 33,3%. Tanmateix, amb la implementació del nou sistema s’espera que aquesta xifra augmenti fins al 80%.

La primera recollida del Porta a Porta es realitzarà el 5 d’octubre, encara que els habitants conviuran amb els habituals contenidors de carrer fins al 13 d’octubre. Per tal d’engegar motors, durant el transcurs d’aquesta setmana es lliuraran 1.000 galledes  amb les corresponents bosses de compostatge als veïns i veïnes. Aquells que presentin dubtes, també es repartirà material d’informació sobre el funcionament del nou sistema de recollida.

El Porta a Porta es basa principalment en la responsabilitat dels ciutadans. De fet, cada unitat familiar ha de deixar els seus residus degudament separats a la porta de casa seva i cada dia ha de treure una fracció diferent.

Des del consistori, juntament amb el Consell Comarcal, s’ha apostat pel canvi de model amb l’objectiu de complir amb la normativa europea i cuidar el medi ambient. En la mateixa línia, el Consell assegura que en els pròxims mesos Albons aconseguirà tenir un percentatge de reciclatge superior al 80%.

Els veïns i veïnes que ho precisin tenen a la seva disposició un telèfon de contacte per resoldre dubtes informatius i d’acompanyament amb la finalitat d’aprendre a separar degudament els seus residus amb el nou sistema Porta a Porta.

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

Maria Núria Sangenís i Vintrófa 35 dies
Agraïriem informació respecte a la normativa de recollida selectiva d'escombraries, per els residents temporals a Albons, dels apartaments del carrer de La Creu, 5. Bloc B 1 8a.
Ahir, dijous, vàrem baixar la bossa d'orgànica (459), creiem que correctament, però no ha estat recollida, mentre que la resta de contenidors marrons, com el nostre, sí.


Més articles de Medi Ambient