Els cellers del Baix Empordà esperen una bona collita aquesta verema

Tot fa indicar que l'anyada al Baix Empordà ha estat bona després de la caiguda d'uns 200 litres per metre quadrat durant tot l'any. Aquestes pluges dèbils han permès que la terra assimilés bé les precipitacions. En conseqüència, el raïm ha sortit petit, el que afavoreix els vins negres ja que tindran més pell. Les pluges poc intenses han permès que el raïm estigui sa i que tingui un bon equilibri entre sucre i acidesa. 

Decidir l'hora de prendre la collita és clau. Hi ha molts factors en joc i una tempesta pot fer afavorir que es podreixi el raïm i fer-lo malbé, així com empitjorar les condicions sanitàries. 

Al Celler Clos d'Agon el procés per collir el raïm va començar fa dues o tres setmanes amb els controls de maduresa a l'hora de catar el raïm. Ara és quan s'està tallant i collint el raïm per després destriar-lo a la taula de selecció i afavorir que només la fruita en un estat sanitari excel·lent vagi a la premsa pneumàtica, d'on anirà al most i després al dipòsit. 

El celler produeix dues games de vins: una gamma mitjana anomenada Amic i el vi referència de la casa, el Clos d'Agon. 

Les previsions de la DO Empordà ja eren bones a finals d'agost, quan s'esperaven uns 60.000 hectolitres anuals. Tot i això, les dades de producció finals no se sabran fins al mes d'octubre. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient