Bona sintonia entre el govern de Begur i la plataforma SOS Aiguafreda

Begur

Data: 12/07/2019

INTERVÉ: Maite Selva, acaldessa de Begur

Trobada entre l'Ajuntament de Begur i els ecologistes de SOS Aiguafreda, que formen part de la macroentitat SOS Costa Brava i que lluiten en concret contra els projectes d'urbanització en 71 hectàrees a la cala d’Aiguafreda. 

Les dues parts han estat d'acord en afirmar que la reunió ha finalitzat amb bones sensacions i han observat predisposició per entendre's mútuament. Actualment, de fet, les llicències d'obres estan aturades en una vuitantena de sectors de sòl urbanitzable de la Costa Brava per una moratòria de la Generalitat. Entre aquests sectors, també el d'Aiguafreda. 

Ara l'objectiu de les institucions és aprofitar aquest temps extra i avançar cap a un nou Pla Director Urbanístic. En el cas de Begur, tant Ajuntament com ecologistes estan convocats a les reunions que han d'ajudar a redactar-lo, tot i que tots dos han reconegut que no saben res més ni del quan ni del com. El que sí que s'ha volgut deixar clar és l'escenificació d'un nou govern obert a les demandes i necessitats de les plataformes de defensa del territori.

SOS Aiguafreda va començar a organitzar-se contra els projectes de centenars de segones residències i nous hotels a l'entorn d'Aiguafreda, però a mesura que sortien nous casos d'actuacions urbanístiques es van sumar a la lluita contra promocions com les de la pedrera de S'Antiga o els Jardins Sa Riera Living. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient