Begur impulsarà aquest mandat un nou POUM amb criteris de sostenibilitat

Begur

Data: 02/08/2019

Intervé: Maite Selva, alcaldessa de Begur

L'Ajuntament de Begur impulsarà un nou POUM per introduir criteris mediambientals i actualitzar els seus elements amb la premissa de la sostenibilitat. El consistori creu que l'actual planajament urbanístic està obsolet i està a l'espera de com evoluciona el Pla Director Urbanístic de la Costa Brava que elabora la Generalitat per quan s'acabi l'actual moratòria.

Begur ha estat a l'ull de l'huracà per les nombroses promocions urbanístiques que s'estan aixecant i que són ben visibles al territori, per exemple la promoció Sa Riera Living o Aiguafreda. Des de l'equip de govern són conscients que ni el POUM, ni el Pla Director Urbanístic de la Costa Brava podran aturar obres ja concedides en zones urbanitzables i consolidades però cruen que cal una normativa d'edificacions que les permeti integrar més en el paisatge i protegir el territori que queda per urbanitzar.

Per avançar cap a la redacció d'aquest nou POUM primer volen escoltar què diu el Pla Director Urbanístic de la Generalitat. L'Alcaldessa Maite Selva assegura que no en saben res encara i confia que el Govern català donarà veu als Ajuntaments.

L'Alcaldessa confia que hi hagi desclassificacions de sóls ja manades des d'aquesta normativa marc i assegura que prendran decisions valentes en matèria urbanística però en cap cas se saltaran la llei ni faran provatures que puguin afectar les finances begurenques.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient