Tres anys després de l'acord del Ter es constata el compliment de les mesures acordades

Tres anys després de l'acord del Ter es constata el compliment progressiu de les mesures acordades. En el 2019, el total d’aigua derivada del Ter cap a l’àrea de Barcelona ha estat superior als 140 hm3/any i la previsió per aquest 2020 és d’uns 136 hm3/any. 

Aquest descens de l’ús de l’aigua del Ter cap a Barcelona coincideix amb una intensificació i millor aprofitament de l’aigua a la conca del Llobregat. L’1 de gener de 2018 es van definir i fixar unes noves directrius en l’ús de les diferents fonts d’abastament d’aigua del sistema Ter-Llobregat que han contribuit a aquesta reducció.
 
Durant el 2020, s’han mantingut els cabals de manteniment establerts al Pla de gestió vigent pràcticament el 100% del temps, tant a Girona com a Torroella i que en períodes llargs de temps s’ha estat sostingudament per sobre del cabal de referència.

Una altra de les mesures previstes en els acords del Ter ha estat l’aprovació del Pla de Sequera, l’eina que permet gestionar els episodis d’escassetat d’aigua amb anticipació i fomentant l’ús de recursos no convencionals com la dessalinització, els pous de sequera o l’aigua regenerada. En relació amb el riu Ter, aquest pla, vigent des del gener de 2020, determina que els cabals de manteniment només es podran reduir a partir de l’entrada en la fase d’expecionalitat (per sota del 25% de reserves).

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555


Més articles de Medi Ambient