Una persona ferida pel fort vent a Palamós

Una persona ferida pel fort vent a Palamós
Baix Empordà

Data: 02/03/2020

IMATGE: Ajuntament de Palamós

El Baix Empordà s'ha despertat aquest dilluns amb importants ratxes de vent  que en alguns municipis com Palamós ja superen els 90km/h.

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla d'emergència VENTCAT i en prealerta el PROCICAT també per fort onatge.

A Palamós una persona ha resultat ferida per la caiguda d'una teula a plaça Catalunya. Dues ambulàncies l'han atès mentre la zona estava acordonada i al final ha estat traslladada a l'Hospital de Palamós.

La majoria dels avisos rebuts pels Bombers han estat per arbres caiguts.

A Castell-Platja d'Aro un arbre ha caigut damunt del tendal d'una pizzeria al carrer Pineda de Mar, també s'han rebut avisos del municipi per branques i pals de fusta caiguts. A Sant Feliu de Guíxols on el vent supera els 70km/h s'ha hagut de tallar el carrer Córdova per teules d'un habitatge que cauen al carrer. A la mateixa ciutat ganxona a l'avinguda Arquitecte Guitart el vent ha arrencat un arbre. Els Bombers també han sortit a Sant Feliu per una antena. A Palamós ha caigut un altre arbre a la casa de colònies Mas Gorgoll. A Palafrugell (vent de 76 km/h) els Bombers han rebut un avís per unes planxes de ferro que voleiaven al carrer ample. Més arbres caiguts a Santa cristina d'Aro, Calonge i Sant Antoni i Vall-llobrega.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient