Es realitzen actuacions de prevenció d’incendis en àmbits forestals de La Fosca i Castell

Es realitzen actuacions de prevenció d’incendis en àmbits forestals de La Fosca i Castell
Palamós

Data: 23/05/2018

L'Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres-Marítima amb la col·laboració de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós, han dut a terme durant les darreres setmanes diverses actuacions de prevenció d’incendis en àmbits forestals de La Fosca i Castell.
 
Es tracta del desbrossament i la neteja de les franges boscoses laterals que hi ha als principals accessos d'aquests àmbits, concretament la carretera que des de la benzinera de Sant Joan condueix a La Fosca, o bé els camins que donen accés a Castell, des del càmping King's, des del càmping Benelux, i des del pont de la riera de Castell.
 
En tots aquests espais l'ADF Gavarres-Marítima ha desbrossat el sotabosc dels laterals d'aquests camins, uns 10 metres a banda i banda. També s'han aprofitat aquestes tasques per adequar aquelles parts dels camins que eren molt estretes, garantint d'aquesta manera l'accessibilitat dels vehicles d'emergències, com els camions de bombers, a les zones boscoses.
 
Precisament per evitar que per aquests camins forestals circulin vehicles, excepte els d'urgències, s'ubicaran pilones (extraïbles per als serveis d'emergència) coincidint amb els inicis de cadascun d'aquests camins. Aquesta mesura vol garantir la màxima comoditat d'ús per a les persones que es desplacen a aquests espais naturals a peu o en bicicleta.
 
Aquestes actuacions de prevenció d’incendis han estat realitzades per diversos grups de treball de l'Associació de Defensa Forestal Gavarres-Marítima, formats per un tècnic de l'ADF, actuant com a cap de colla, així com d'una desena de membres més entre els quals es compta amb estudiants en pràctiques de l'escola forestal, diversos voluntaris i persones que han de fer prestacions i serveis per a la comunitat.
 
 
Recuperació de les zones de prats a Castell
Aprofitant aquests treballs també s'han recuperat les zones de prats ubicades prop de la desembocadura de la platja de Castell.
 
En aquests espais l'ADF ha realitzat les tasques necessàries per eliminar selectivament la vegetació afavorint la conservació de les espècies pròpiament de prat, amb la qual cosa es millora la biodiversitat i el paisatge de l'indret, a la vegada que es crea una nova franja contraincendis.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient