Santa Cristina acull la Primera jornada sobre plantes silvestres a Girona

Intervé: Jana Peters, col·lectiu Eixarcolant

L’espai Ridaura va acollir la Primera jornada sobre plantes silvestres comestibles a càrrec del col·lectiu Eixarcolant. L’objectiu de l’organització era donar a conèixer amb més detall les diferents plantes que permeten ampliar i diversificar encara més les dietes de les persones. Des del col·lectiu, també remarcaben la importància redescobrir aquestes plantes silvestres que van significar el dia dia de generacions anteriors i que, en la societat actual, s’han d’intentar recuperar per aconseguir un canvi en el consum col·lectiu.

La programació comptava amb quatre activitats. Per començar, es va programar una xerrada per explicar quines són les diferents espècies i mencionar els principals avantatges del seu consum. Un altre dels temes que es va tractar va ser la importancia d’apostar per un consum ecològic i sostenible, donant confiança als productes de proximitat i als pagesos locals. A les 11, es van realizar 4 sortides etnobotàniques pels voltants de Santa Cristina d’Aro per mostrar on creixen aquestes plantes.

Després del recorregut de dues hores, a l’Espai Ridaura s’hi va fer un showcooking per explicar les diferents maneres per cuinar-les i quins plats es poden fer amb elles. Aquests plats van permetre que la jornada acabés amb un dinar entre ponents i participants.

Aquesta és la primera vegada que organitza aquestes jornades a terres gironines i ha comptat amb una bona afluencia de públic. L’objectiu és conscienciar encara més a la població sobre quin model de consum és el més responsable i incorporar aquestes plantes a les dietes i en el dia a dia .
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient