El Museu del Suro acull l'exposició fotogràfica "Bells boscos vells"

Palafrugell

Data: 30/06/2023

El Museu del Suro de Palafrugell inaugura una exposició d'una trentena de fotografies anomenada "Bells Boscos vells". Aquesta mostra conté una sèrie d'imatges dels boscos vells de tot Catalunya fetes per Pep Sau, que pretén conscienciar sobre la conservació dels boscos centenaris.

Des de les suredes a prop de mar fins a les avetoses del Pirineu, passant pels boscos de ribera que ressegueixen rius i rierols al llarg del nostre territori, són els paisatges que contenen les fotografies de Pep Sau a l'exposició "Bells boscos vells", que neix l'any 2020 arran del projecte SIMBIOSI, que proposava la revalorització dels boscos madurs.

Per aconseguir-ho, es van començar a dur a terme diverses accions per sensibilitzar la població sobre la importància de la conservació d'aquests boscos a través de materials i accions per a promoure la seva estima, i entre elles, s'hi troba aquesta mostra que es pot veure fins al 9 de juliol al Museu del Suro de Palafrugell.

Els boscos madurs són naturals, han assolit una edat centenària sense pertorbacions significatives i tenen una riquesa excepcional tant en espècies animals com vegetals. Per aquest motiu, esdevenen un nínxol ecològic únic a on la descomposició del tronc dona vida a multitud d'organismes que el transformaran en els nutrients indispensables per alimentar els arbres més joves.

Es tracta d'una dinàmica cíclica que forma un equilibri que poques vegades es troba en la natura intervinguda. De fet, els arbres vells, són qui donen pas al renaixement del bosc.

Amb tot, aquesta exposició remarca el valor d'aquests espais desconeguts i alhora tan necessaris, que ens ajuden a afrontar l'emergència climàtica; per la seva resistència a la sequera, la capacitat d'emmagatzematge i fixació de diòxid de carboni, entre altres beneficis.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient