SOS Costa Brava demana declassificar 38 sectors de Begur en les al·legacions al PDU

Begur

Data: 22/03/2019

Ecologistes en Acció i SOS Costa Brava reclamen que la Generalitat desclassifiqui totalment els 38 sectors urbanitzables que hi ha a Begur i apostin per una política de creixement urbanístic 0.

Els ecologistes han presentat al·legacions contra un Pla Director Urbanístic de revisió de sòls no sostenibles que consideren insuficient per abordar la preservació i creixement sostenible de la Costa Brava i demanen al Govern que vagi més enllà del que preveu el pla.

El Pla Director Urbanístic va ser aprovat i extés al febrer i preveu revisar els plans urbanístics  de la vintena de municipis litorals de la Costa Brava. Per això es va establir una moratòria d'un any en què no es podran concedir noves llicències urbanístiques, quelcom, però, que no afecta les ja concedides o les que estan en execució.

Les entitats ecologistes consideren que l'actual model urbanístic de la Costa Brava és clarament depredador en un espai amb recursos naturals escassos i pisatges amenaçats.

Al·legacions centrades en Begur

Les al·legacions es fixen especialment en Begur on el pla del Govern afecta a 23 sectors, però ells n'han identificat 15 més susceptibles de ser urbanitzats. Recorden que aquests sectors no afectats pel pla podrien veure aixecar un miler d'habitatges i 6  hotels en una zona on hi ha el PEIN Muntanyes de Begur. La majoria d’aquests sectors són zones naturals, situades en pendents superiors al 20% i a distàncies inferiors als 2 quilòmetres de la costa.

El document presentat contra el PDU demana la desclassificació d'una parcel·la a Sa Riera on s'hi pretén construir una mansió de quatre plantes; garantir la protecció dels paratges adjascens als espais Natura 2.000 i PEIN impedint-hi la construcció; garantir la connectivitat ecològica dels diferents entorns; treure les competències en matèria de llicències a l'Ajuntament fins que no s'adopti un nou pla urbanístic i planificar el creixement del municipi només atenent a les necessitats de primera residència.

Notícies relacionades

La Generalitat aprova una segona moratòria de construccions que evita unes 12 mil vivendes (13-02-2019)

Begur celebra una reunió informativa sobre els projectes urbanístics (03-02-2019)

Satisfacció municipal valoració continguda dels ecologistes amb la moratòria de llicències (17-01-2019)

El Govern revisarà els sóls pendents d'urbanitzar de la Costa Brava

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient