L'alcalde de Palafrugell respon a les crítiques per la construcció del carril bici

Palafrugell

Data: 25/10/2021

INTERVÉ: Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell

La construcció del carril bici a l'avinguda del Mar, de Palafrugell, ha aixecat polseguera entre les entitats ecologistes i des de l'Ajuntament han contestat a les diverses crítiques que els han arribat, entre elles la que ho qualificava com una "tala indiscriminada" d'arbres. De fet, expliquen que hi ha prevista la replantació de 137 alzines per suplir els que s'han hagut de tallar.

Una altra de les crítiques que ha rebut el consistori és que se'ls acusa de no haver buscat alternatives existents més segures, com podria ser la carretera vella de Calella a Llafranc. En aquest sentit expliquen que la decisió de construir el carril bici a l'avinguda del Mar s'ha pres a consciència i després d'haver tingut un debat intern molt ampli.

Expliquen que és la millor solució per donar resposta a una demanda creixent de l'ús d'aquesta via per part dels usuaris, una via que actualment ja està molt concorreguda i on conflueixen vianants, ciclistes i patinets elèctrics.

Segons l'alcalde de Palafrugell, aquesta decisió es va prendre abans de la pandèmia. Per aquest motiu explica que no veu coherent que aquestes queixes arribin ara, quan ja fa dos mesos que les obres estan començades. Unes obres que estan subvencionades, en gran part, pels fons europeus FEDER, i que s'enllestiran, previsiblement, abans del 31 de desembre.

L'alcalde també ha avançat que properament es durà a terme el desdoblament de l'Avinguda d'Espanya, i que es treballarà per habilitar al municipi diferents estacionaments i punts de recàrrega per bicicletes elèctriques.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient