Pagesos calongins confien que l'ADN demostri el caràcter únic i singular dels seus ceps

Intervenen: Manel Comas, Fundació Remença XXI / Dolors Vidal, directora de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de la UdG

La Fundació Remença XXI de Calonge veu en el projecte d'anàlisi de l'ADN del seu raïm emprès per la Universitat de Girona, la oportunitat que fa anys que esperen per reivindicar el valor de les seves vinyes i del patrimoni enològic de la zona. 

Els pagesos locals sempre han cregut en la singularitat dels seus ceps i confien que alguna de les més de quaranta varietats que s'estan estudiant genèticament resultarà única i exclusiva.

La majoria de vinyes que s'estan analitzant es remunten a l'època anterior a la fil·loxera, una plaga que tota una generació va intentar salvar per mantenir viu aquest llegat. 

L’anàlisi d’ADN dels ceps està impulsat per L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de la UdG, que és qui ha teixit el conveni amb la Universitat de la Rioja per sotmetre les varietats a examen i comparar-les amb les 1.700 espècies que tenen catalogades. 

Els resultats definitius del projecte es donaran a conèixer en menys d'un any. 




Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient