Palamós aprova el full de ruta per reduir els residus fins el 2020

Palamós

Data: 14/11/2018

Intervenen: Xavier Lloveras, regidor de Medi Ambient (ERC); Dani Reixach, JxPSJ; Joan Bohigas, CUP; Joan Ortuño, PSC

En matèria de residus 'els petits canvis són poderosos' i potser conscients d'això, els regidors i regidores de Palamós van fer coincidir la substitució de les ampolles de plàstic per gerres amb l'aprovació del pla de prevenció de residus.

El ple va aprovar per unanimitat un acord que ha de permetre reduir en un 15% la generació de brossa per habitant respecte el 2010 i millorar els índexs de recollida selectiva per acostar-se al 60% que fixa una directiva europea pel 2020.

El pla incidirà especialment en la fracció resta, els envasos lleugers i la matèria orgànica i treballarà especialment amb els centres educatius, les grans empreses generadores de brossa i els esdeveniments populars com poden ser festes o activitats esportives. Es tracta d'un pla d'àmbit comarcal, que Palamós ha volgut municipalitzar i que revisarà el 2019 i evaluarà al 2020.

La modificació del contracte amb Urbaser no genera consens

El que no va ser tant plàcid va ser la modificació del contracte d'escombraries i neteja viària que es va aprovar amb els vots en contra del PSC i CUP.
Aquesta modificació preveu un augment del preu que paga l'Ajuntament a Urbaser, a canvi que assumeixi més freqüències en recollida de voluminosos, neteja viària o renovi material.

El govern va tenir el suport de Vanessa Mànyic i JxPSJ, que va valorar positivament que se'ls hagi informat i va demanar estar atent a la desestacionalització del turisme per si serveis extraordinaris que només es fan a l'estiu s'han de reproduir en teòrica temporada baixa.

En contra de la modificació hi ha la CUP i PSC que coincideixen en dir que s'hauria d'haver aprofitat la modificació per fer canvis més de fons. El PSC va criticar que des de l'aprovació inicial de la modificació al juliol, ningú del govern s'ha posat en contacte amb ells i que el contracte modificat no canvia substancialment cap dels defectes que hi ha detectats en el servei de neteja i recollida de residus de Palamós.

El Govern va tancar el debat afirmant que l'empresa no pot assumir nous serveis a cost 0, i per això hi ha aquest augment del preu del servei.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient