S’amplia la xarxa de deixalleries del Consell Comarcal del Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 28/12/2021

Des de l'Àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica del Consell Comarcal del Baix Empordà actualment es gestionen directament 9 deixalleries: la deixalleria ubicada a La Bisbal d'Empordà que funciona com a deixalleria comarcal, les 2 deixalleries municipals de Pals i Begur, 5 minideixalleries que donen servei a 7 municipis i la deixalleria mòbil que engloba 22 municipis del nord de la comarca.
 
A principis d'aquest nou any 2022 es licitarà la construcció de les deixalleries de Vall-llobrega i Serra de Daró, les quals disposen d'ajuts des de l'Agència de Residus i del Pla d'Obres i Serveis respectivament. A les que s'hi afegiran les deixalleries de Parlavà, Foixà, La Pera i Ullà, amb l'ajut de 474.816 € que ha rebut recentment el Consell Comarcal del Baix Empordà per part de l'Agència de Residus.
 
En total, des de l'Àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica es gestionaran 15 deixalleries fixes i la deixalleria mòbil, per donar servei al 88% dels municipis.
 
Durant el 2021 s'han recepcionat unes 5.577 tones de residus a aquestes instal·lacions, que han estat classificats i tractats amb el tractament que els hi correspon, sigui per processos de reciclatge i aprofitament, com de tractament.
 
L'ús de les deixalleries s'incrementa anualment, aquest darrer any amb un 12% en tones a les deixalleries fixes, mentre que la deixalleria mòbil es manté amb uns 158 serveis anuals i 3.000 usuaris.


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient