La Mar de Dones, projecte seleccionat per l'informe i el calendari de la Comissió Europea

Palamós

Data: 29/12/2022

La palamosina i fundadora de la cooperativa "La Mar de Dones", Teresa Ferrés, també coneguda per haver estat alcaldessa al municipi de Palamós, apareix al calendari del 2023 de la Comissió Europea, dedicada enguany als "Herois Europeus".

Aquest any la Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha volgut dedicar el calendari 2023 a dotze «herois europeus», és a dir, a persones que serveixen d'exemple i d'inspiració en diferents àmbits, des de la cura del medi ambient fins a la recerca mèdica passant per l'educació, la cultura, l'esport, l'agricultura i la democràcia. I entre aquests, s'hi troba a la palamosina i sòcia fundadora de la cooperativa "La mar de dones", Teresa Ferrés.

A més a més, a banda de sortir al calendari, la mar de dones va ser esmentat a l'informe polític que la presidenta de la Comissió Europea Ursula von der Leyen va presentar el 14 de setembre com a exemple de projectes europeus inspiradors.

La cooperativa "la mar de dones" compta actualment amb una quarantena de socis i sòcies i treballen amb el compromís ètic amb el mar. En aquest sentit, ofereixen a la ciutadania, empreses i institucions, accions i propostes per generar consciència ambiental. Des d'estades en un allotjament de "Turisme Pesquer" a rutes sobre llegendes de pescadors, activitats pedagògiques o recollida de residus a la naturalesa.

 

Per nosaltres és un honor, no ens ho creiem. Fem una feina silenciosa, fem una feina de formigueta. Som cinc persones que impulsem "La Mar de Dones" i tenim tres objectius: fer preveure l'ofici de pescador, donar visibilitat a les dones del sector pesquer i el compromís de conscienciar a la societat sobre la problemàtica dels plàstics al Mediterrani.

Teresa Ferrés forma part de la cinquena generació d'una família de pescadors de l'Empordà. Ella i quatre persones més impulsen aquest projecte per promoure l'ús sostenible de recursos dels mars i donar visibilitat a la feina que fan les dones al sector pesquer.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient