Obertura de franges perimetrals a Begur per tal de prevenir incendis

Begur

Data: 16/02/2021

INTERVENEN: Maite Selva, alcaldessa de Begur, Xevi Turró, tècnic de Medi Ambient, i Marc Calvet, conseller de Medi Ambient al Consell Comarcal.

L'Ajuntament de Begur i Esclanyà, conjuntament amb el Consell Comarcal i la Generalitat, estan realitzant treballs d'obertura de franges perimetrals a diversos marges del municipi. L'objectiu és, segons els ens administratius, protegir als veïns i veïnes, així com els seus habitatges davant un possible incendi.

Amb una partida pressupostaria de 800.000 euros, repartida en 3 anys, els treballs es centren en l'execució de franges de prevenció d'incendis i la neteja de zones verdes interiors. En aquest últim punt, l'Ajuntament ha emplaçat als propietaris particulars de zones forestals, a mantenir en bones condicions les seves finques.

Decret llei 123/2005
Entre els treballs realitzats, el que ha aixecat més polseguera ha estat l'impacte visual causat per la tala d'arbres. En aquest sentit, el consistori apel·la al decret llei 123/2005, el qual dicta les mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana i que estan situades a menys de 500 metres de terrenys forestals. En el citat document, s'especifica un apartat relatiu a la reducció de la densitat de l'arbrat, a través de la tala i la poda.

Sessió informativa adreçada als ciutadans
Tanmateix, si els veïns i veïnes presenten dubtes sobre l'actuació portada a terme al municipi, aquest dissabte (20 de febrer) a les 11 del matí al Casino Cultural es durà a terme una sessió informativa. El meteoròleg Francesc Mauri, un equip de Bombers, el director dels treballs efectuats a les franges i representants de l'Ajuntament resoldran tots els dubtes presentats per la ciutadania.

En els últims 100 anys, la morfologia de Begur ha canviat d'un sol agrícola d'assecar a un territori altament urbanitzat amb grans desnivells. Per això, si en un futur es detectés un foc, seria complicat controlar-lo amb l'estat actual del bosc i els seus marges.

Els treballs realitzats des del mes de desembre finalitzaran abans de l'estiu i des del consistori, preveuen que es reprenguin l'any que ve.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient