SOS Costa Brava recórrer el litoral en veler per denunciar l'impacte de l'urbanisme

SOS Costa Brava continua les mobilitzacions per assenyalar punts del litoral gironí vulnerables i que van quedar fora del PDU i per tant amenaçats d'urbanisme o on ja s'hi està construint. 

Aquest cap de setmana a bord del veler Costa Màgica una dotzena d'activistes de l'entitat van recórrer el litoral entre Sant Feliu de Guíxols i Tossa per mostrar des del mar l'impacte d'aquestes construccions i advertir que torna a haver-hi un urbanisme depredador fora de lloc en un context d'emergència climàtica. 

Un dels punts visitats va ser la Cala Canyet de Santa Cristina d'Aro, on el POUM permet construir un Hotel de 2.700 metres quadrats en una zona que fins ara era esportiva. 

SOS Costa Brava considera que la construcció d'aquest Hotel massificarà un espai que no pot albergar més gent i suposarà un impacte paisatgístic important. Per això han presentat al·legacions al projecte amb la confiança que el podran aturar. 

Un xic abans de Cala Canyet a Punta Brava SOS Costa Brava va mostrar l'impacte visual de tres xalets que s'estan construint al marge del penya-segat i ben visibles des de fa temps. Uns xalets, que han generat controvèrsia perquè tenen permís de construcció i que entitats ecologistes i grups polítics, com GdC han denunciat. 

El recorregut del veler va arribar fins a Tossa de Mar, on l'Alcalde, Ramon Gascons, que també és activista ecologista, va explicar què els ha permès fer el PDU. 

Més enllà del que es va poder visualitzar en aquest recorregut del veler, SOS Costa Brava va mencionar altres pinedes i espais amenaçats de construcció com són la Cala Fatarella a Llançà, la Pineda de La Fosca a Palamós, la Pineda de la platja del Canadell a Calella o la Pineda de Riuet a Platja d'Aro. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient