Josep Maria Tost serà el responsable del buidatge de l'abocador de Vacamorta

La Generalitat ha designat el director de l'Agència Catalana de Residus (ARC), Josep Maria Tost, com a responsable del buidatge de l'abocador de Vacamorta. Ho fa en resposta a la resolució del Tribunal Superior de Justícia (TSJC), i obliga al director d'ARC a informar cada sis mesos sobre allò que el Govern està fent per retirar els residus que encara hi ha al subsòl de l'abocador.

Fonts del Departament de Territori expliquen que des del Govern "s'està treballant" per fer efectiva la sentència del 2015. La resolució d'aquesta sentència obliga a buidar completament la zona de l'abocador situat al Baix Empordà, concretament al terme municipal de Cruïlles.

El TSJC va demanar a la Generalitat que designes a un responsable i establia que, en cas que no hi hagués resposta, la responsabilitat recauria al conseller de Territori, Damià Calvet. El termini per anomenar a un responsable del buidatge de l'abocador finalitzava just aquest dimecres. En aquest mateix dia, el Departament ha informat que el responsable serà Josep Maria Tost, director d'ARC. Pel que estableix la resolució del TSJC, a partir d'ara, Tost haurà d'informar sobre l'evolució dels treballs al tribunal cada sis mesos.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient