Impulsen una campanya per fomentar la recollida d’oli domèstic usat

Torroella de Montgrí

Data: 24/10/2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí inicia avui una campanya de sensibilització ciutadana per fomentar la recollida selectiva de l'oli de cuina usat a totes les llars del municipi. Es tracta d'un residu altament contaminant si es llança a l'aigüera, però en canvi, és fàcilment valoritzable si es tracta adequadament, ja que es pot transformar en biodièsel.

La campanya, impulsada des de l'Àrea de Serveis Municipals de Medi Ambient, s'articularà al voltant de l'eslògan "Ara li toca a l'oli: a l’aigüera, ni un gota d'oli" i tindrà una durada d'un any. El tret de sortida s'ha donat aquest matí al mercat de Torroella de Montgrí, on s'ha instal·lat un punt informatiu, a la plaça Pere Rigau, que estarà operatiu durant dos mesos. Dijous, el punt es muntarà al mercat de l'Estartit, a la plaça de l'església. A part d'oferir informació sobre la campanya, també es lliurà a les persones que ho demanin, un embut per facilitar el traspàs de l'oli des de la paella fins l'ampolla de plàstic o brick.

Paral·lelament a la campanya de sensibilització, des de l'Ajuntament s'activarà un nou dispositiu per facilitar-ne la recollida al major numero de persones i col·lectius del municipi. La ciutadania comptarà amb un servei a porta del seu domicili. Cada dilluns primer de mes i prèviament hagi sol·licitat el servei, li podran recollir el residu, sempre en ampolles de plàstic o brick. Aquest servei es podrà sol·licitar a través de l’APP ciutadana de l'Ajuntament o bé trucant al telèfon gratuït de la deixalleria.

També es crearan dos punts de recollida als mercats setmanals, dilluns, a Torroella de Montgrí a la plaça Pere Rigau, i dijous a l'Estartit a la plaça de l’Església, en horari de mercat municipal. Els comerços tindran el mateix servei que la ciutadania. Els centres educatius i les escoles que participen a la campanya seran també punts de recollida d'oli per a les famílies del col·lectiu escolar.

La mitjana catalana d'utilització d'oli vegetal se situa entre els 2 i 4 litres per persona i any. A Torroella de Montgrí, però, el 2021, només es van reciclar 2,25 tones, un 8,31 % del total susceptible de ser reciclat si es fes a través d'un servei de recollida selectiva adequat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient