Recullen 1,2 tones de brossa de les platges de Castell-Platja d'Aro

INTERVÉ: Aitor Tendero, membre dels Sloppy Tunas

Aquest diumenge es van recollir 1.200 quilos de brossa de les platges de Castell-Platja d'Aro gràcies a una massiva resposta social a una acció convocada per tres entitats locals. Després del temporal Glòria les platges acumulen molta brossa, la majoria orgànica que el mar ha deixat a la sorra però també plàstics, vidres i altres residus. Des de Sloppy Tunas van veure la necessitat d'organitzar una neteja de platges que van fer arribar a l'Ajuntament i que també s'hi van sumar el Grup Natura Sterna i DLand. Finalment 120 persones van fer una batuda de neteja a la platja gran de Platja d'Aro i a les cales Rovira i Sa Cova.

Es va recollir més d'una tona de deixalles abocades a l'aigua que el mateix mar va tornar amb el temporal. Destacar  l’afectació de la pertorbació sobre espècies com la posidonia i els cogombres de mar. També la trobada de la Halimeda Tuna que és una alga que viu a partir dels 20 metres de fondària i que va arribar a la sorra, prova de la intensitat del temporal.

La participació de la gent va ser massiva amb voluntaris i fins i tot turistes. Des de l'Sloopy Tunas agraeixen la implicació de la gent i denoten una creixent sensibilització i compromís de les persones vers el canvi climàtic.

El Grup Natura Sterna va aprofitar per buscar les espècies que més han patit i explicar als participants el valor ecosistèmic de moltes plantes, animals i algues que es trobaven.

L’organització valora exitosament els resultats tant en termes de participació com de quantitat total de brossa recollida retirada de l’entorn natural.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient