Platja d'Aro aprova inicialment el servei de recollida de residus, neteja i deixalleria

Intervenen: Carles Méndez, regidor de Medi Ambient / Jose Luís Villa, regidor no adscrit / Adrià Tauler, SOM Castell-Platja d'Aro / Maurici Jiménez, alcalde / Joan Giraut, Junts x Castell-Platja d'Aro

Platja d'Aro ha aprovat inicialment el servei d'explotació de recollida de residus, neteja viària, neteja de platges i gestió de la deixalleria, que podria adjudicar-se abans de l'estiu. Ho ha fet amb es vots de favor de l'equip de govern del PSC, Esquerra Republicana i la Vall d'Aro en Comú, les abstencions del regidor no adscrit i de SOM Castell-Platja d'Aro i s'Agaró i els vots en contra de Junts per Castell-Platja d'Aro.

El nou contracte platjarenc pretén potenciar la recollida selectiva que ara es troba al voltant del 27% de reciclatge i incrementar-la per sobre del 40% de cara al 2023. Per assolir els objectius, el plec de condicions estableix que l'empresa adjudicatària del servei tingui accés a bonificacions si compleixen. 

El nou servei contempla la instal·lació d'illes de contenidors amb tots els tipus de fraccions, la desaparició dels iglús de vidre i cartró, la incorporació d'un servei de recollida de restes vegetals, l'increment de la freqüència de recollida diària de vidre i orgànic als grans productors o l'augment de les gàbies de cartró

Pel que fa al personal, hi haurà un increment de la plantilla fins a 18 treballadors. Així per exemple, es sumarà un altre operari de neteja a Castell d'Aro i se'n posarà un a s'Agaró. També s'incorporarà maquinària renovada per perfeccionar el servei i es contemplaran usos socials pels determinats objectes que es portin a la deixalleria. 

El regidor no adscrit, Jose Luís Villa, que es va abstenir va demanar que les urbanitzacions, estiguin o no recepcionades, tinguin els seus propis contenidors i servei de recollida, tot i que el govern li va recordar que la normativa no ho permet. 

SOM Castell-Platja d'Aro també va firmar una abstenció i va demanar un estudi de viabilitat tant pel projecte que es portava a ple com per altres tipus d'escenaris com la divisió del servei per blocs o la instauració del porta a porta. Dues suggerències que l'alcalde va descartar perquè incrementen els costos.

Des de Junts per Castell-Platja d'Aro van valorar positivament l'esforç del govern per millorar el servei, però d'acord amb la seva posició al ple d'ordenances van votar en contra de la proposta en considerar que fins que el nou servei no entri en vigor, s'està castigant la butxaca del contribuent. 

El nou contracte d'explotació del servei de recollida de residus, neteja viària, neteja de platges i gestió de la deixalleria tindria una amortització de 10 anys.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient