SOS Costa Brava denuncia que s'ha seguit construint durant el confinament

Baix Empordà

Data: 12/06/2020

Intervé: Eduard de Ribot, portaveu SOS Costa Brava

Els ecologistes calculen que si no es va més enllà amb el PDU un centenar d'urbanitzacions amenacen la Costa Brava

La Costa Brava té un coronavirus i aquest és l'urbanització del territori. Amb aquesta comparació les entitats ecologistes lamenten que el confinament no tan sols no ha aturat els projectes constructius sinó que els ha accelerat. Denuncien que s'han seguit atorgant llicències i autoritzant obres malgrat l'Estat d'Alarma i exigeixen valentia al Govern per aturar aquesta 'pandèmia ecològica'.

Només a Begur s'estan executant tres projectes. La Pedrera S'Antiga amb cinc obres a primera línia de mar, destrucció d'àrea forestal i SOS Costa Brava creu també afectació parcial del PEIN. L'altre ferida la territori és Sa Reira Living. 52 habitatges de luxe a la vessant de la muntanya ben visibles des de la platja. I finalment una edificació aïllada a Moncal amb vistes a Aiguablava.
 

Demanen valentia al Govern


El Pla Director Urbanístic de la Costa Brava  aprovat recentment pel govern posava límits a la voracitat constructiva però pels ecologistes queda curt. Deixa fora les construccions que ja disposaven de llicència abans del pla. Abans de l'Estat d'Alarma es va acabar el període d'al·legacions que ara s'han d'analitzar. Des de SOS Costa Brava s'exigeix valentia al govern perquè sinó calculen que més de 100 noves urbanitzacions desfiguraran la Costa Brava.

Fent un altre símil amb el coronavirus pels grups ecologistes el territori necessita EPIs en forma de lleis que protegeixin el medi ambient i els espais sense totxo que encara queden a la Costa Brava.  
 
   
NOTÍCIES RELACIONADES


SOS Costa Brava protesta contra projectes urbanístics a Palamós, Palafrugell i Begur (24-05-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient