Presenten a Palamós les jornades de marcatge de taurons al cap de Creus

Palamós

Data: 20/06/2023

El Museu de la Pesca de Palamós va acollir la presentació de les jornades de marcatge de taurons al Cap de Creus organitzada per l'Associació Catalana per una Pesca Responsable. Durant la ponència es van presentar els objectius i el desenvolupament de les jornades d'enguany, valorar els resultats de l'any passat i quina és la situació actual dels taurons al mar Mediterrani.

L'Associació Catalana per una Pesca Responsable va presentar a Palamós les jornades de marcatge de taurons al Cap de Creus. Durant l'acte es van presentar els objectius i el desenvolupament de les jornades d'aquest any, veure els resultats de les de l'any anterior, i valorar la situació dels taurons a la Mediterrània.

La finalitat d'aquests marcatges és fer un seguiment de les espècies de taurons, especialment de les que es troben en perill de regressió, per tenir informació dels seus moviments.

Cal esmentar que durant tot el procés de marcatge, l'animal no pateix cap mal que li pugui afectar la vida o deixar-li seqüeles, tot el contrari, ja que per continuar analitzant-los es requereix que continuïn vius i en un estat òptim de salut.

Per dur a terme la recollida de dades, es fan servir dues tècniques: El marcatge electrònic pop up i el marcatge mitjançant telemetria acústica.

La pròxima jornada de marcatge està programada pel dia 8 de juliol al C ap de Creus.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient