Calella diu adéu a un dels emblemàtics tres pins de La Torre

Palafrugell

Data: 15/05/2019

INTERVENEN: Mª Dolors Jofra i Francesc Vaqué, Direcció de l'Hotel La Torre

Qualsevol palafrugellenc o turista habitual de Calella de Palafrugell té molt clara a la seva ment la icònica imatge dels tres pins de la Torre. Aquests tres arbres han coronat des de fa uns 150 anys el paisatge a l'extrem est de les platges del Canadell i Els Canyissos i han estat un referent comú en l'imaginari municipal. 

A l'Hotel la Torre ja fa quatre anys que van començar a veure que un dels tres pins ja no brotava i que començava a perdre color. Després de tot tipus de proves per part de tècnics de jardineria ara s'ha arribat a la conclusió que s'ha de tallar. Podrien caure'n fragments i seria perillós tant pels clients de la terrassa com pels usuaris del camí de ronda entre Calella i Llafranc que en aquell tram gaudeixen d'un mirador de postal. 

Per tot el que significa, abans de dir-li adéu des de l'hotel li han preparat una festa de comiat. Serà aquest dissabte al migdia i hi haurà una cantada de cançons i un brindis al seu honor. 

Pel que fa a la tala, des de la Torre no volen dir quan serà per evitar perills. També confessen que a l'acte de dissabte reveleran quina idea tenen perquè aquell espai segueixi sent el dels tres pins un cop l'hagin retirat. A més, criden a tots els propietaris de quadres de pintura en els que hi surtin els tres pins a cedir-los perquè formin part d'una exposició temporal. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient