Alerta pels forts vents i onatge al Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 02/11/2023

Protecció Civil activa les alertes VENTCAT i PROCICAT per la previsió de forts vents i onatge. Les onades poden superar els 4 metres  a tot el litoral català i amb més probabilitat al litoral central i el sud de la Costa Brava (el Baix Empordà i la Selva). Hi haurà notable mar de fons de component sud. Els nostres companys de Televisió Costa Brava aquest matí s'han apropat a Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols.

El paisatge és pintoresc amb l'ombra de surfistes que intenten atrapar la cresta de les onades i gent passejant i fins i tot alguns remullant-se els peus. Tot i el fort onatge i el vent molest diversos veïns i veïnes s'han atrevit a desafiar el temporal. A la platja de Sant Pol, entre s'Agaró i Sant Feliu de Guíxols les onades topen enmig de les roques i penya-segats per on passa el camí de ronda i les onades que trenquen a la sorra ja s'han menjat part de la petita platja. També se sent el brogit del vent en el fullatge i les banderes onegen a tota pastilla. 

De moment, no hi ha cap incidència destacable al Baix Empordà. Protecció Civil recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Demana evitar anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades. També recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es facin a l'aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres o elements estructurals a la via pública.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient