El FESS 2022 omple el centre de Corçà amb una àmplia programació

Corçà

Data: 18/06/2022

Corçà va ser la seu del Festival de l'Economia Social i Solidària Rural 2022. Una edició que volia tractar temes relacionats amb les necessitats turístiques de les zones rurals i com ha de canviar el model per afavorir a les localitats i els seus habitant. A més, també va oferir música en directe, lectures de poemes i un mercat.

El nucli antic de Corçà s'ha convertit en l'escenari del Fess Rural 2022. Un festival que va oferir una programació amb fòrums de debat, enfocats al turisme sostenible i conscient per la ruralitat. Espais on es va parlar de la possibilitat d'aconseguir un turisme regeneratiu a l'Empordà, els impactes del turisme en l'accés a l'habitatge i les diferents economies transformadores rurals. Debats que buscaven el diàleg entre els ponents i el públic per aconseguir trobar un debat obert on trobar diferents opinions per contribuir a aquests canvis.

A banda d'aquests espais de debat, al Fess Rural també hi va haver música en directe, tallers de circ, recitals de poemes i diferents espectacles. També es va situar un mercat pels diferents carrers del nucli del municipi, que completaven un recorregut pels diferents espais del festival.

Un Fess Rural que va aconseguir que hi hagués activitats per tots els públics on cadascú trobés el que més li pogués interessar.

El Festival té com a objectiu trobar una nova manera de produir, distribuir i consumir des de les zones rurals del país, buscant la manera per aconseguir l'equilibri entre les necessitats de les persones i cuidar l'entorn. Per Corçà, igual que el cap de setmana passat amb el festival Ítaca, és l'oportunitat de rebre nous visitants i organitzar propostes pels seus veïns cada cap de setmana.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient