El fundador del plogging Erik Ahlström visita Palamós

Palamós

Data: 13/03/2020

Intervenen: Erik Ahlström, fundador del plogging / Miquel Ferrés, Mou-te pel Mar

Ell és l'Erik Ahlström, fundador del plogging. Entusiasta del fitness i del medi ambient, aquest suec va iniciar l'any 2016 aquest mediàtic moviment que consisteix en combinar l'activitat física amb la recollida de residus i que ha esdevingut tendència arreu del món.

Ahlström reconeix que mai hagués imaginat la volada que tindria aquesta iniciativa que va començar quan va mudar-se a Estocolm i va detectar la gran quantitat de deixalles que hi havia escampades. 

Erik Ahlström considera que hi ha múltiples raons per practicar plogging, com ser físicament actiu, recollir els plàstics abans que arribin a l'oceà i acabin amb la vida marina o tenir cura del món que compartim. 

La visita d'Èrik Ahlström a Palamós ha coincidit amb l'ajornament del primer Congrés Internacional de Plogging que s'havia de celebrar aquest divendres a Barcelona i que ha caigut arran del coronavirus. Darrere de la organització d'aquest congrés hi ha la iniciativa palamosina "Mou-te pel Mar", que els darrers mesos ha impulsat multitudinàries sortides de plogging a Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Roses i Blanes. Si la situació millora, el congrés podria tenir lloc el proper mes de maig. 

Coincidint amb el congrés, 36 Escoles Vedruna havien organitzat una sortida simultània de plogging per aquest dissabte, que s'ha vist alterada pel coronavirus. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient