El Museu de la Mediterrània exposa el desenvolupament del Projecte Life Pletera

'Re-fer el paisatge' és el nom d'aquesta exposició que explica la iniciativa de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de desurbanitzar i restaurar ambientalment aquest espai emplaçat al Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter.

El Life Pletera ha representat una ambiciosa i molt innovadora iniciativa de desurbanització i restauració ambiental, que ha donat resposta a una vella aspiració del territori. Ha permès retornar a la natura un espai d’altíssim valor mediambiental, emplaçat al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, que va ser parcialment urbanitzat a finals dels 80. Hi ha pocs precedents similars a Europa, la qual cosa el fan un projecte pràcticament inèdit. Per això s'ha subvencionat amb una important partida europea dels projectes Life. El cost total del projecte de desurbanització i restauració és de 2 milions i mig d'euros i la subvenció europea n'ha pagat el 75%.

L'exposició que forma part de les accions de divulgació del projecte es podrà visitar fins el 15 d'octubre al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient