SOS Costa Brava no veu justificat el temor a indemnitzacions en el cas d'aturar promocions

Baix Empordà

Data: 26/09/2018

SOS Costa Brava demana als ajuntaments que no avancin possibles indemnitzacions i facin d'àrbitre entre els grups ecologistes i les promotores immobiliàries. L'entitat ecologista creu que no hi ha informes tècnics, ni jurídics, ni econòmics que avalin el temor a indemnitzacions en el cas que els consistoris prenguin mesures per aturar les diferents promocions immobiliàries que hi ha a la Costa Brava.

Des de Blanes fins a Cadaqués hi ha més d'una vintena de projectes urbanístics que han reactivat la construcció. En el cas del Baix Empordà els més emblemàtics són les urbanitzacions de luxe a la Pineda de'n Gori de Palamós i Aigua Xelida a Palafrugell, urbanitzacions a la platja de Pals o a Aiguablava a Begur.

La por a indemnitzacions multimilionàries que afectin greument les arques municipals és l'argument principal que estan utilitzant els consistoris per ser molt cautelosos a l'hora de respondre a aquestes promocions immobiliàries.

Moratòria i estudi del cas

Els ecologistes reclamen moratòries per frenar la construcció d'aquestes promocions a l'estil del que ha fet l'Ajuntament de Barcelona amb les llicències hoteleres,  i aprofitar aquest període per canviar plantejaments urbanístics per impedir que s'acabin executant.

Per les entitats abans d'avançar possibles indemnitzacions caldria estudiar cas per cas amb cautela i asseguren que moltes d'aquestes promocions, com la d'Aigua Xelida o Aiguafreda, no hi hauria dret a indemnització ja que els propietaris no han complert les càrregues urbanístiques dins el termini que fixa el plantejament i a més hi ha desnivells incompatibles tècnicament amb la construcció.  Recorden precedents com el de La Pletera, on no hi ha hagit indemnitzacions.

Les entitats ecologistes reclamen als ajuntaments que demanin l'assessorament de la Comissió Jurídica de la Generalitat i que s'obri el debat sobre si en cas que hi haguéssin indemnitzacions si valdria la pena assumir-les per protegir un patrimoni que creuen té un valor incalculable.

Compra de sól públic per preservar


SOS Costa Brava recorda que la llei d'urbanisme preveu la compra de sól amb l'objectiu de preservar-lo i no entenen com cap ajuntament disposa de reserves perssupostàries per anar-ho fent.

Notícies relacionades

L'Ajuntament estudiarà les al·legacions presentades per Salvem Aigua Xelida
Neix SOS Costa Brava (04-08-2018)
La Costa Brava aspira a ser reserva de la Biosfera de la UNESCO (03-08-2018)
Tensió a Begur pel rebuig dels veïns d'Aiguafreda a la construcció de 180 habitatges
(10-07-2018)
La Costa Brava recupera el dinamisme en el mercat immobiliari
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient