La bavosa marina invasora detectada a Sant Feliu no representaria un perill a gran escala

Data: 20/06/2018

Imatges: YouTube // Intervé: Xavier Salvador, biòleg de Fundació Mar

L'espècie de bavosa marina al·lòctona invasora Godiva quadricolor que es va detectar en aigües de Sant Feliu de Guíxols no representaria una amenaça a gran escala. De moment només se n'han observat dos exemplars i podria ser que no sobrevisquessin.

La Fundació Mar de Palafrugell va localitzar a les coves de Cala Maset, a Sant Feliu, una parella d'exemplars de Godiva quadricolor. Aquesta babosa prove del Pacífic, no és selectiva a l'hora d'alimentar-se i pot arribar a nodrir-se d'altres baboses. Tot i això es preveu que no pugui tenir impacte a gran escala. També faltarà veure si és capaç d'adaptar-se a les condicions d'aquesta zona de Mediterrani com sí que ha fet a prop de l'Estret de Gibraltar, a la costa murciana o a l'estany de Thau, a França. 

La principal hipòtesi sobre com pot haver arribat la babosa és enganxada als cascs dels bucs de càrrega. A més, es desmenteix categòricament, tal i com s'havia informat en alguns mitjans, que tinguin res a veure amb l'alta mortaldat als camps de nacres. Les nacres són els mol·luscs bivalves més grans del Mediterrani i estan morint a un ritme preocupant per culpa d'un protozou paràsit.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient