Verges, el quart municipi que més recicla de tot Catalunya

Verges

Data: 27/08/2020

Intervé: Marc Calvet, conseller de Medi Ambient, Agricultura, Ramaderia i pesca del Consell Comarcal del Baix Empordà

Verges es situa en la quarta posició en la llista de municipis que més reciclen de Catalunya, només el supera Sant Quirze Safaja, Breda i Matadepera. Amb un índex de reciclatge del 92,12%, el servei de recollida porta a porta ha estat un èxit després de la seva implementació, ara fa dos anys.

La gestió dels residus del municipi la va assumir el Consell Comarcal l’any 2018, moment en què es va iniciar el servei de recollida porta a porta acompanyat d’un seguiment de control. L’èxit del reciclatge a Verges ha estat possible gràcies al fet que cada casa té una galleda amb un xip que l’identifica. Així doncs, diàriament es coneix qui participa i si hi ha hagut algun tipus d’incidència en la correcta separació de la brossa.

Actualment, el sistema de recollida selectiva està totalment normalitzat entre els ciutadans de Verges. Coneixent els bons resultats que ha donat la iniciativa, el Consell Comarcal treballant conjuntament amb els Ajuntaments té previst implantar aquest mateix servei al municipi d’Albons.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient