La Pletera, una victòria de la natura

Quatre anys per transformar un cadàver de l'orgia urbanística en un espai natural de referència a la Costa Brava. El Projecte Life Platera de l'Estartit ha arribat al seu punt i final recuperant la zona humida que era abans que s'hi projectés una mai acabada urbanització de més de 1.000 habitatges als anys 90.

Com si fos la recepció d'unes obres, representants de l'Ajuntament de Torroella i l'Estartit i la Generalitat van visitar l'espai i van llençar dues idees.

La primera, és que el que s'ha fet a la Pleterea és una victòria de la natura que ha de marcar una línia a seguir en matèria de política urbanística. Una segona idea és que La Pletera recull els valors amb els que el territori s'ha de fer fort en matèria turística. Valoritzar els espais naturals i l'entorn i convertir-los en actius de creixement.

Una urbanització projectada als 80

L'urbanització de la Pletera va ser aprovada el 1986 però mai es va arribar a acabar i es va abandonar als 90. S'hi van fer obres d'urbanització de carrers i algunes construccions que van destrossar una zona d'aiguamolls entre Els Griells i la desembocadura del Ter.

A través d'un projecte Life de la Unió Europea s'ha aconseguit restablir l'espai tal i com era abans  S'ha retirat material d'obra i runa, enderrocat esquelets urbanístics i desmuntat les línies elèctriques que creuaven la zona.

Amb l'espai sense elements urbanístics i de serveis, també s'ha treballat per recuperar els ecosistemes amb una maresma i sistema de llacunes.
Tot plegat ha costat 2,5 milions d'euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient