Millora forestal i noves franges de protecció al Montgrí

Millora forestal i noves franges de protecció al Montgrí
Torroella de Montgrí

Data: 06/11/2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està portant a terme treballs d’aclarida de plançoneda del rodal 23 de la forest pública Muntanya Gran, a la zona que es va cremar l’any 2001. En aquest àmbit ja s’han portat a terme actuacions en anys anteriors i continua regenerant-se de manera molt satisfactòria. S’està actuant en una superfície de 25 ha. L'actuació té un cost de 17.028,08 euros i està finançada per la Generalitat de Catalunya a través del programa de la Gestió Forestal Sostenible. Aquesta intervenció permetrà un esponjament de la massa, permetent que els arbres creixin amb més vigor i facilitant una estructura més resistent als incendis forestals.
 
Així mateix, l'Ajuntament ha començat la realització de les tasques de manteniment i l’obertura de les franges de protecció de les urbanitzacions, instal·lacions i equipaments que figuren com a prioritat 1 dintre del plànol de delimitació de de les zones afectades per la Llei 5/2003 de prevenció d’incendis forestals en urbanitzacions. S'actua en les que no van realitzar els treballs quan van ser requerits. Aquests treballs els realitza l’empresa Cremaverd i tenen un cost de 17.263,47 euros i 12.589,23 euros, respectivament. Afecten, a l’Estartit, a la Torre Gran, Torre Vella, Torre Moratxa, Coll d’en Tallants, Sant Josep i als càmpings Rifort, Montgó, Delfin Verde, Estartit i la Bolleria i a diverses construccions aïllades.
 
D'altra banda, l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Girona ha concedit dues subvencions de 2.800,03 euros i 1.694,02 euros a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, en el marc de la convocatòria de subvencions per a la gestió forestal sostenible. Aquest ajut s'ha destinat a la recuperació de zones obertes i la recuperació de punts d’aigua per a fauna a la Muntanya Gran.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient