Realitzen un cens de cabres al Montgrí

INTERVENEN: Jordi Ruiz, sots-director d'activitats cinegètiques de la Generalitat /Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí

Veuen un puntet marronós ben bé al centre de la imatge que es mou lleugerament? I ara, veuen el perfil d'unes banyes a contrallum ben bé a dalt de la carena? Si els ha semblat massa difícil, els ho posem una mica més senzill. Ara sí, oi? Són cabres salvatges que viuen al massís del Montgrí i aquest dimecres la sub-direcció General d'Activitats Cinegètiques de la Generalitat i el Cos d'Agents Rurals han realitzat un cens per quantificar, anotar edats i sexes dels exemplars i situar sobre el mapa els grups de població que hi hi ha establerts. 

Es calcula que unes 200 cabres de la subespècie 'Capra pyrenaica hispanica'  viuen a l'entorn del Montgrí i que gaudeixen de bona salut. El seu origen és accidental. Un grup de mitja dotzena d'exemplars es van escapar el 2008 de l'abandonat Parc Natural de Sobrestany i ha crescut fins al parell de centenars. És per això que, un cop analitzat que gaudeixen de bona salut i que genèticament s'ha vist que no hi ha híbrids, la principal preocupació vindria per una qüestió d'endogàmia. S'està pensant en introduir cabres d'altres indrets de Catalunya, com Montserrat o els Ports de Tortosa-Beseit, o de la resta de l'estat, com Sierra Nevada a Granada, d'on provenien les primeres cabres del grup. 

Tant des de la Generalitat com des de l'Ajuntament de Torroella i el Parc Natural del Montgrí es conngratulen de comptar amb aquesta població de 'Capra pyrenaica hispanica'. Coincideixen tots en afirmar que dota l'entorn de molt més valor mediambiental però també turístic. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient