SOS Costabrava reclama la conservació de la Pineda del Port d'Aro

Una trentena de persones es va concentrar a la Pineda del Port d'Aro per reclamar que s'aturi el nou projecte d'ampliació. Organitzada per SOS Costabrava, la jornada volia reivindicar la importància de les pinedes com a pulmons de les ciutats i reclamar la creació del Conservatori del Litoral Català

SOS Costabrava va organitzar una concentració a la Pineda del Port d'Aro per defensar la seva preservació. L'espai és un dels grans pulmons del municipi i s'oposen al projecte d'ampliació on s'hi volen construir 270 amarradors, 340 apartaments i un hotel. Des de l'associació, argumenten que no es pot continuar construint a primera línia de litoral en plena emergència climàtica.

Aquesta no és una situació única al Baix Empordà. L'entitat també treballa per frenar la urbanització de la Pineda de la Fosca, la pineda del Canadell i la muntanya de Sant Sebastià a Palafrugell són alguns dels espais forestals que representen aquestes zones verdes necessàries per les localitats

La jornada també va servir per reivindicar la creació del Conservatori del Litoral de Catalunya. Un organisme que es va reclamar fa dos anys, ho va aprovar el Parlament, però encara no s'ha constituït. El conservatori permetria adquirir terrenys i contribuir a la seva preservació. De fet, comparen la situació amb la francesa, on, des de 1970, ja tenen el seu propi conservatori del litoral.

SOS Costabrava ressalta que encara es poden salvar les pinedes i celebren la suspensió de llicències al litoral de Palafrugell. Per tant, donen la responsabilitat als governs locals.

La jornada organitzada per l'Associació també va programar una sortida naturalista a càrrec de Natura Sterna i la presentació de la campanya "Quin espai de la Costa Brava vols salvar".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient