Reclamen la instal·lació de boies tot l'any a la costa de Sant Feliu

INTERVÉ: Fran Gómez, submarinista

Amb l'arribada del bon temps els mars s'omplen d'embarcacions que, en fer la seva aturada, llancen l'àncora, arribant així a destruir entorns marítims i de biodiversitat. En el cas de Sant Feliu de Guíxols, els submarinistes exigeixen la instal·lació de boies ecològiques des de Cala Vigatà fins a la Punta d'en Bosc, no tan sols els mesos d'estiu, sinó tot l'any. Remarquen que fa vint-i-un anys que es reuneixen amb l'Ajuntament i la Generalitat per aconseguir regular-ho i evitar que els vaixells facin malbé les grans praderes de posidònia amb les que compta la costa ganxona, que arriben fins als 25 metres de profunditat. La posidònia ocupa els fons marins formant extenses praderies, sobre les quals es desenvolupa un ecosistema molt ric en biodiversitat al qual proporciona substrat i refugi. En aquest cas com que la zona de Sant Feliu de no és considerada Reserva Marina, no té cap protecció.

Els submarinistes reivindiquen també que la situació de pandèmia pel coronavirus no és excusa per encara no haver instal·lat les boies, ni tan sols en les zones, en situació de normalitat, ja s'hi haurien instal·lat de cara a la temporada estival. Reclamen que s'hi posin el màxim de temps abans possible, per què amb l'entrada a la Fase 1 ja són moltes les embarcacions que surten a gaudir del mar.

Per altra banda tampoc s'hi han instal·lat les boies de submarinisme. En aquest sentit reclamen a la Generalitat seguretat i facilitats per poder realitzar amb garanties les activitats que es porten a terme al mar els dotze mesos de l'any, i així desestacionalitzar el turisme i allargar la temporada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient