Palamós impulsa Palamós Peix per esdevenir el referent del peix fresc a Catalunya

Intervenen: Lluís Puig, alcalde / Toni Albalat, patró major / Sergi Tudela, director general de Pesca 

Palamós vol esdevenir el referent del peix fresc a Catalunya per mitjà del projecte Palamós Peix. S'ha creat un pla estratègic aprofitant la tradició, l'experiència i la innovació pesquera del port palamosí per posar en relleu les 140 espècies que es pesquen a Palamós i convertir els pescadors i ciutadans en prescriptors del producte. 

A la taula de treball s'hi han assegut pescadors però també representants dels sectors científic, econòmic, educatiu i sanitari vinculats al municipi. Han definit diverses línies estratègiques per promoure el peix de proximitat i permetre la regeneració del mar per mitjà del consum de les espècies menys conegudes. 

Des de la direcció General de Pesca de la Generalitat han emplaçat Palamós a estirar del carro amb aquest projecte que asseguren que arriba en el moment, precís, ja que s'està conduint el sector cap a models de gestió pesquera participatius i sostenibles que siguin alhora viables socioeconòmicament. 

Aquest 2018 ja s'han marcat les primeres línies de treball de pla estratègic Palamós Peix, com l'encàrrec d'un estudi del perfil del consumidor i dels canals de venda del peix a Palamós, el projecte formatiu MasterPeix o l'estudi de nous materials per envasar la gamba. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient