La fiscalia veu indicis de delicte en la urbanització del Puig Montcal

Begur

Data: 19/05/2023

La fiscalia ha denunciat la junta de govern local de Begur, ja que veu indicis de delictes de prevaricació i contra l'ordenança del territori en la urbanització del Puig Montcal. La fiscalia ha sol·licitat al jutjat a obrir diligències després de la denúncia interposada per entitats ecologistes.

Després que les entitats Sos Costa Brava, Ecologistes en Acció i Salvem la Costa de Begur denunciessin a fiscalia la junta de govern local de Begur per aprovar una modificació del planejament urbanístic que permetia la construcció de nou xalets a la urbanització del Puig Montcal, ara el fiscal delegat de medi Ambient de Girona ha presentat denúncia penal als Jutjats de la Bisbal d'Empordà demanant que s'obri diligencies i oficiï els Mossos d'Esquadra perquè s'investiguin les presumptes irregularitats.

La fiscalia veu indicis de delictes de prevaricació i contra l'ordenança del territori en un paratge que segons les entitats ecologistes està integrat a l'EIN Muntanyes de Begur i a la xara Natura 2000.

Les tres entitats celebren la decisió d'enviar el cas als jutjats i esperen que es posi punt final a les urbanitzacions en aquest espai al municipi

D'altra banda, les entitats han portat l'aprovació definitiva de la modificació puntual del Pla Parcial del Puig Montcal davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Han interposat un contenciós administratiu, que ja s'ha admès a tràmit per part de l'alt tribunal.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient