Aiguacel respon que va comunicar la tala d'arbres a l'Ajuntament

Palafrugell

Data: 02/01/2019

El promotor de la promoció Aiguacel d'Aigua Xelida no considera que hagi fet res irregular i assegura que va comunicar la tala d'arbres a l'Ajuntament de Palafrugell.

En un comunicat recollit per l'Agència Catalana de Notícies, Aiguacel Costa Brava SL defensa que l'obra compta amb tots els permisos i que el passat 24 de desembre van entrar un escrit comunicant els treballs d'urbanització i tala d'arbres.

Aiguacel indica que els treballs compten amb l'ampara del pla general de Palafrugell i que han preservat exemplars que no es podien talar i d'altres que no calia conservar legalment.  Segons la promotora el projecte es va aprovar inicialment el 2006 i el passat mes de juny es van entrar a registre diverses modificacions que consideren aprovades de forma administrativa per silenci administratiu positiu.

Palafrugell obrirà expedient que pot acabar en sanció

L'Ajuntament de Palafrugell obrirà un expedient que podria acabar en sanció contra la promotora de l'urbanització Aiguacel d'Aigua Xelida per haver talat arbres i començat a fer obres d'urbanització sense permís.

SOS Costa Brava va denunciar que la promotora havia talat uns 700 arbres a la finca on s'han d'aixecar 33 xalets de luxe. Ara tècnics municipals hauran de determinar el nombre d'arbres talats i si els treballs tenen ampara legal o no.

El Consistori assegura que va traslladar a la promotora Aiguacel que no donarien permís per executar obres fins que no tinguéssin damunt la taula un informe de la Comissió Jurídica de la Generalitat que es preveu per febrer.

La promotora amenaça amb emprendre accions legals

En el mateix comunicat de resposta a les denúncies ecologistes i municipals la promotora es reserva el dret d'emprendre  accions legals contra persones i entitats que pretenguin impedir les obres i els amenaça amb demanar responsabilitats corporatives, personals i econòmiques.

Notícies relacionades

Palafrugell anuncia un expedient contra la promotora d'Aiguacel (31-12-2018)

Presenten una vintena d'al·legacions contra una urbanització de luxe a Aigua Xelida
(12-09-2018)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient