Els meteoròlegs fan valoració de la pedregada de la Bisbal d'Empordà

La pedregada de La Bisbal d'Empordà ha marcat un record en els diferents registres meteorològics de la zona. Els meteoròlegs alerten que això és un fenomen causat pel canvi climàtic i poden produir-se més sovint en un futur.

La pedregada de La Bisbal d'Empordà ha posat el focus en l'activitat meteorològica. La mida del gel provocat per la tempesta ha marcat un record en els diferents registres de l'Empordà on si s'havien vist pedregades, però mai s'havia viscut una situació com aquesta.

Aquest tipus de pedregades són definides per les altes temperatures, que afavoreixen a l'evaporació de l'aigua del mar i, per tant, l'atmosfera queda més carregada.

Un fenomen que els diferents meteoròlegs vinculen al canvi climàtic. L'augment de temperatures els mesos d'estiu comporta que siguin cada vegada més freqüents aquestes tempestes i que es concentrin només en indrets específics.

Unes tempestes que sí que són fàcils de preveure que passaran, però que mai es pot dir amb seguretat on tindran lloc ni amb quina força.
De cara als últims dies d'estiu, hi ha la possibilitat que es visquin situacions de tempesta a diferents punts del litoral, però no amb la mateixa intensitat.

Ara, el següent pas és avaluar els danys de la pedregada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient