Comença tard i amb tramuntana la sega de l'arròs a Pals

Pals

Data: 02/10/2018

INTERVÉ: Albert Grassot, Arròs Estany de Pals

Aquesta setmana ha començat la sega de l'arròs a Pals. Després d'intentar-ho la setmana passada i trobar-se amb massa gra verd aquesta setmana ha arrencat amb l'inconvenient d'una forta tramuntana que ha bufat durant més de 24 hores. A l'Arròs l'Estany de Pals, per exemple han treballat aquesta nit a contracorrent per segar l'arròs bomba, una varietat que encara li faltaven 2 o 3 dies de maduració però que és molt delicada i s'espolsa ràpid amb el vent. Tot i les presses i la feinada d'aquesta nit calculen que s'haurà perdut una part important de la producció.

La climatologia és clau en el cultiu de l'arròs. Aquest any degut a les pluges de la primavera van sembrar l'arròs uns 20 dies més tard del que seria habitual. L'estiu calorós ha permès que la planta treballés bé i es sega amb una setmana de retard. El procés seguirà amb la sega de varietats més tardanes. Mentrestant es va assecant l'arròs, un parell de dies a l'era i després a una secadora de ventilació de baixa temperatura. Després es deixa reposar el gra a la sitja i quan hi ha demanda el procés segueix amb el pelat, polit, triat, netejat i envasat. 

L'Estany de Pals cultiva arròs en 45 hectàrees de les 1.050 que té la marca Arròs de Pals en camps d'entre l'Alt i el Baix Empordà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient