Calonge amplia el termini per recollir els cubells del sistema de recollida porta a porta

Calonge amplia el termini per recollir els cubells del sistema de recollida porta a porta
Calonge i Sant Antoni

Data: 10/02/2020

Els veïns i veïnes del centre històric de Calonge tenen uns dies més per anar a buscar els cubells del nou sistema de recollida de residus porta a porta. El termini d'entrega dels cubells s'amplia fins dissabte 15 de febrer. Els veïns i veïnes del centre de Calonge poden passar a buscar el material per la recollida porta a porta per l'Ajuntament (Plaça de la Concòrdia, 7) de 9.30 a 13.30 h fins al 15 de febrer.
 
El 3 de febrer va començar el desplegament de la fase més ambiciosa del nou sistema de recollida d’escombraries porta a porta, un desplegament que arriba al centre de Calonge, i que afecta 1544 habitatge i una població censada d’uns 2600 habitants, gairebé una quarta part de la població del municipi.
 
El desplegament del porta a porta s’està fent per fases, per tal d’ajustar-lo a les necessitats i aconseguir un funcionament eficient. Durant l’any 2019 s’ha implantat aquest nou sistema a diverses urbanitzacions del municipi, com són Vecomtat de Cabanyes, Rio de Oro, Mas Ambrós o Riufred, entre d’altres, de manera que abans de començar el desplegament al centre de Calonge ja hi ha 1.300 habitatges en els quals es recullen els residus porta a porta. Ara, incorporant el nucli de Calonge el porta a porta ja arriba a més de 2.800 habitatges.
 
El desplegament del nou sistema de recollida de residus finalitzarà el mes de juny d’enguany, quan totes les urbanitzacions del municipi, excepte Mas Pere, ja funcionaran amb el sistema de recollida porta a porta. El desplegament acabarà afectant a 6.000 habitatges, i arribarà a una població censada de gairebé 7.000 persones.
 
El nou sistema de recollida de residus s’està implantant amb l’objectiu d’incrementar de manera substancial la recollida selectiva. Fins ara, amb el desplegament a les diferents urbanitzacions la recollida selectiva ja s’ha augmentat de manera significativa. Així, des del juny de l’any passat, quan es va començar a desplegar el nou sistema, s’ha aconseguit reduir un 7% la recollida de residus de rebuig, el que significa 500 tones menys d’escombraries que van a l’abocador, s’ha incrementat un 12% la recollida de la fracció orgànica i el vidre, un 7,5% els envasos i fins a un 36% en la recollida de paper i cartró. En conjunt s’ha incrementat un 20% les fraccions de residus recollides selectivament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient