La Bisbal engega una campanya per evitar les bosses de plàstic d'un sol ús

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà juntament amb els marxants del mercat setmanal i comerços locals de fruita i verdura han engegat la campanya "S'ACABA EL MALSON" de les bosses de plàstic d'un sol ús. Per facilitar la desaparició de bosses de plàstic ofereixen bosses de tela, en total en repartiran 5.100.

Els usuaris i usuàries del mercat de la Bisbal d'Empordà es poden apropar al punt d'informació situat al Castell Palau o l'estand ubicat a fora a la plaça per obtenir bosses de tela com aquesta per a la compra de fruita i verdura. L'objectiu de l'Ajuntament és evitar les bosses de plàstic, i per això han llençat la campanya "S'acaba el malson".

El consistori ofereix un total de 1.700 lots de tres bosses de tela que es poden aconseguir bescanviant amb val que s'aconsegueix després de comprar a les parades del mercat setmanal i als comerços locals de fruita i verdura.

Des del 2021 que les bosses de plàstic estan prohibides als supermercats tal com va imposar el Parlament Europeu. Ara només es poden distribuir de compostables. Així i tot, ara com ara encara es troben comerços o mercats que distribueixen als consumidors bosses de plàstic. Amb aquesta acció, es vol conscienciar tant a la ciutadania com els marxants de la necessitat de reduir el plàstic i contribuir a minimitzar els impactes ambientals. Per això, proposen la bossa de tela, a més, d'utilitzar per exemple un cabàs o un carretó de compra.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient