Palamós incrementa la informació i el control davant el risc d'incendi forestal

Palamós incrementa la informació i el control davant el risc d'incendi forestal
Palamós

Data: 26/07/2019

L'Ajuntament de Palamós ha incrementat el control de l'accés de vehicles als espais naturals del municipi, augmentant també la informació preventiva amb la distribució de cartells de risc d'incendi, davant el perill de focs forestals que hi ha en aquests indrets degut a les elevades temperatures que es registren durant aquests dies i la conseqüent sequedat als boscos.
 
Es tracta concretament de zones d'un alt valor mediambiental com és l'espai natural Castell-Cap Roig, la Pineda d'en Gori, o la vall de Bell-lloc.
 
A tots els accessos a peu i en cotxe d'aquestes zones s'han ubicat els cartells de risc d'incendi, indicant la necessitat de tenir cura i prudència a l'hora d'accedir i utilitzar aquests espais.
 
A banda, i de manera coordinada, la Policia Local de Palamós i l'ADF Gavarres-Marítima fan un control exhaustiu de l'accés de vehicles en aquestes zones, sancionant els que entrin en llocs prohibits o estacionen inadequadament.
 
Tant a l'espai natural de Castell-Cap Roig, com el de la Pineda d'en Gori, a S'Alguer, l'accés amb vehicle és totalment prohibit, excepte per als propietaris de finques o habitatges en aquests indrets. Aquesta és una  mesura que l'Ajuntament de Palamós aplica cada any i que es manté durant tot l’estiu, mentre les condicions meteorològiques facin perllongar el risc d'incendi.
 
Tots aquells vehicles, cotxes o motos, que hi accedeixen sense permís o bé que estacionen fora dels espais habilitats per fer-ho, són multats per la Policia Local amb sancions a partir de 80 euros.
 
Fins al 15 de setembre l'Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres-Marítima dedica la seva tasca, i de manera exclusiva, a accions de proximitat i vigilància d'incendis forestals.
 
Aquesta activitat és realitzada amb els vehicles i el personal d'aquesta entitat, coordinats amb Bombers i Agents Rurals des del centre de coordinació situat a la seu de l'ADF.
 
Actuacions de prevenció d’incendis

Durant el passat mes de maig i previ a les tasques de control i vigilància que ara es realitzen, l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós en col·laboració amb l'Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres-Marítima, va realitzar actuacions de prevenció d’incendis en àmbits forestals del municipi.
 
Es tracta del desbrossament i la neteja de les franges boscoses laterals que hi ha en alguns dels accessos a aquests àmbits, on els membres de l'ADF desbrossen el sotabosc dels laterals, uns 10 metres a banda i banda, mantenint netes aquestes franges que permeten l'entrada a les zones boscoses, on algunes d'elles, queden molt properes als espais urbanitzats.
 
L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós també va executar   actuacions de prevenció d'incendis a l'àmbit de Castell, on es van fer  tasques de manteniment en tot el perímetre de l'aparcament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient