Instal·len 15 biohuts al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

INTERVENEN: Sabrina Palmieri, responsable de Màrqueting d'Ecocean; Maribel Vela, gerent del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

Un, dos, tres i fins a 15 hàbitats artificials. S'anomenen Biohuts i tenen l'objectiu de protegir la biodiversitat dels ports. Es tracta d'unes caixes reixades d'acer amb crustacis al seu interior, que pretenen donar refugi i aliment a les diferents espècies de peixos alevins que s'hi troben.
La instal·lació dels biohuts s'ha fet a sota els pantalans del port de Sant Feliu de Guíxols i ha anat a càrrec de l'empresa Ecocean, que també ho ha fet en d'altres països com França o Dinamarca. El port ganxó és el primer de tot l'Estat espanyol que s'adhereix al projecte.

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols va mostrar molt d'interès i entusiasme amb aquest projecte des del primer moment, i de seguida van contactar amb Ecocean per tal d'implementar-lo. La finalitat de l'entitat ganxona és triple. En primer lloc, tenen l'objectiu de fomentar la vida marina, amb la protecció dels peixos alevins.

En segon lloc, volen fomentar la sensibilització i respecte envers al mar, sobretot als infants. Entre els biohuts que s'han instal·lat n'hi ha quatre de més petits que s'han fet expressament per poder ensenyar-los als nens i nenes, i que d'aquesta manera puguin observar de primera mà la fauna marina del port.

En tercer lloc, es realitzaran estudis científics per tal de seguir l'evolució, el comportament i el recompte de les diferents espècies.
De moment caldrà esperar prop d'un any per veure els biohuts de Sant Feliu plens de vida. La intenció del projecte és estendre's a altres ports de la costa catalana, i també del sud de la península ibèrica.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient