El Pla de Sosteniblitat Turística de Torroella de Montgrí s'alinea amb l'agenda 2030

Torroella de Montgrí

Data: 26/05/2021

Torroella de Montgrí i l'Estartit fomentaran els objectius de Desenvolupament de les Nacions Unides i l'anomenada Agenda 2030 en el seu Pla de Sostenibilitat Turística.

L'objectiu del pla és difondre entre la població, les persones visitants i l'empresariat del Sector Turístic la iniciativa impulsada per l'ONU amb l'objectiu de posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones visquin amb pau i prosperitat.

Aquesta ambiciosa estratègia global estableix 17 objectius popularment coneguts com a ODS i 169 fites a assolir per a l'any 2030. L'acord també concreta indicadors específics per mesurar els seu grau de compliment.

La direcció tècnica del Pla de Sostenibilitat Turística ha fet una avaluació interna per determinar en quins dels 17 Objectius encaixen les línies de treball i els projectes planificats.

D'aquesta manera es podrà avaluar la contribució que farà el Pla  en matèria d'Agenda 2030 Així mateix, en la tasca de difusió de les actuacions també s'incidirà a explicar aquesta vinculació.

El pla pretén treballar localment a través de diferents accions 6 dels 17 objectius establerts per l'ONU com són:  El treball digne i creixement econòmic; les ciutats i comunitats sostenibles; el Consum i producció responsables; la preservació de la vida submarina; la preservació dels ecosistemes terrestres i l'aliança social per aconseguir aquests objectius.

En matèria de platges s'invertiran gairebé 500.0000 euros per fer nous equipaments, un estudi tècnic de l'espigó de Llevant i millorar l'accessibilitat del Molinet.

Pel que fa al paisatge urbà s'invertiran 1.300.000 euros en millora urbana en diversos punts del municipi, un estudi de la qualitat urbana de la zona comercial de l'Estartit i remodelar La Pineda com Espai de Lleure.

També es treballarà en accessibiltat tant de les empreses i negocis locals com del propi paisatge urbà.

Pel que fa a la mobilitat amb més de mig milió d'euros s'impulsaran els carrils bici, la mobilitat elèctrica i els aparcaments dissuassoris.

En matèria de reciclatge es seguirà apostan pel compliment de les ordenances. I en matèria de patrimoni es continuarà amb la senyalització del nucli antic torroellenc, al qual s'hi aplicaran tecnologies per explicar-lo i interpretar-lo al visitant.

Les Illes Medes i la tradició pesquera estardidenca rebrà un impuls amb l'estudi per determinar la viabilitat econòmica i financera i establir els públics objectius del futur Espai Medes. De la mateixa manera que es seguirà promocionant el Parc Natural, entre d'altres qüestions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient