El Baix Empordà comptarà amb una nova oficina de transició energètica

El Consell Comarcal del Baix Empordà comptarà amb una nova oficina de transició energètica durant un període de prova de tres anys. L'objectiu de l'òrgan supramunicipal és millorar les maneres de produir, distribuir, gestionar i consumir l'energia, a més de promoure la preservació del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

La nova oficina, impulsada des de l'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal, presentarà tres eixos d'actuació emmarcats dins el sector turístic, d'habitatge i industrial. Tanmateix, quan els primers treballs comencin a rodar, també es vol incloure el sector agrícola entre els seus àmbits a tractar.

Per tal d'aconseguir les fites marcades, l'administració promourà el turisme responsable, tant a nivell d'usuari com d'entitats gestores, així com s'apostarà per l'estalvi i la transició energètica, sobretot en el conjunt de polígons industrials del territori. A grans trets, també es posarà el punt de mira en l'eficiència energètica i en l'actuació a les llars més vulnerables de la comarca. 

Des del Consell Comarcal tenen la intenció d'obrir l'oficina a principis de l'any que ve i la idea és que com a mínim estigui en funcionament durant tres anys. 

Aquest nou departament de transició energètica està impulsat des de la Diputació de Girona. De fet, el mes de juny la Diputació va aprovar les bases pels criteris de selecció per a l'establiment de les oficines locals de transició energètica. Entre tots els projectes presentats, provinents dels diferents Consells Comarcals, la proposta del Baix Empordà fou una de les tres seleccionades i per tant, una de les quals podrà obrir aquesta nova oficina. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient